Politiikan hiekkalaatikolla - ajatuksia Lepakkoluolan uumenista

Kaikki blogit puheenaiheesta Tulevaisuus

EK-propagandaa suhdanteista

Elinkeinoelämän Keskusliitto (EK) väittää aivan pokkana, että suhdennevaiheen pahin tilanne on jäämässä taakse. Noh, tämä nyt on tätä nykypäivän markkinoille puhumista, eli mitä ilmeisimmin melkoista huttua. Esitetyt käyrät näyttivät siltä, että niistä kuviteltu positiivinen trendi mahtui hyvin siihen heiluntaan mitä käyrissä muutenkin oli.

Demokraattinen globaalikeynesiläisyys: edistyksellisen politiikan visio

Nykyisessä maailmanhistorian vaiheessa demokraattinen globaalikeynesiläisyys voi tarjota edistykselliselle politiikalle järkevän suunnan, sellaisen, jota kohti maailmanhistorian voi uskottavasti väittää olevan etenemässä, riippuen myös toiminnastamme. Tämä visio perustelee solidaarisuuden ja demokratian laajentamista ja oikeuttaa toimintaa täällä ja nyt.

Rautaruukin halveksuttava karille ajo

Taas on yksi Suomen perusteollisuuden lippulaivoista ajettu karille ja upotettu. Rautaruukki tullaan myymään Ruotsalaisille.

Kyseessä on Soneran kaappauksen kaltainen operaatio jossa Suomalaista perus infraa/teollisuutta myydään ulkomaille.

Rautaruukki ajettiin ulkomaisen omistajan syliin kymmenessä vuodessa. Se on ollut pitkän väsytystaistelun tulos. Lopulta sitten laiva saatiin sen verran hyvin karille että kaupat tulee. 

Jääkiekko, miten voit ja minne menet?

Suomi on jääkiekkomaa. Kun nuoret kiekkoilijamme voittavat maailmanmestaruuden, niin kaduilla juhlitaan. Samaan aikaan Suomi menestyi erinomaisesti lentopallossa ja ringetessä, mutta eipä juuri juhlijoita näkynyt. Tämä on surullista, erityisesti jääkiekon kannalta. Monopoleille on tapana käydä huonosti kun kilpailua herää; Alko kärsii SuperAlkosta, Poliittisen puolueet muista tavoista vaikuttaa ja Kirkko dynaamisten katsomusten ansiosta. Pelkään, että jääkiekolle tulee käymään samoin. Miksi? Muutama näkökulma:

Millaisen yhteiskunnan nuoret haluavat?

Poliittiset nuorisojärjestöt ovat joskus herätteleviä äänitorvia vanhemmilleen – nythän kokoomusnuoret ovat loistaneet natokysymyksellä 1] – yhdistäen Suomen ja Ruotsin samaan nippuun, vaatien näiden liittymistä läntiseen sotilasliittoon, joka etenee kaikilla rintamilla lähemmäksi entistä Neuvostoliittoa, siis Venäjää, ikäänkuin 'ärsyttääkseen' uudelleen nousevaa suur- ja ydinasevaltaa.

Mitä voisi tapahtua vuonna 2014?

Mitä voisi tapahtua vuonna 2014?

 

Kirjoittaja heittäytyi vuodenvaihteen yössä auguuriksi, tulevaisuuden sanansaattajaksi.  Eräänlaiseksikin merkkien selittäjäksi.

 

*

Vaihtoehto nyky meiningille.


Syksyn poliittisia uutisia Suomessa on ollut muun muassa

Kansanedustaja Ilkka Kanervan matkapuhelin soi kesken hänen puheenvuoronsa
eduskunnassa http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/kanervan%20matkapuhelin-11328
ja
Heinäluoma herpaantui: Kataisesta tuli pääministeri Vanhanen

Hallitus pliis…pelastakaa edes lapset!

Puut ja rakennukset eivät kasvata ihmisiä vaan ihmiset kasvattavat puita…”

Kyseinen lause on sijoitettu ateenalaisen valtiomiehen Perikleen suuhun kun tämä aikoinaan lohdutteli maanmiehiään Peloponnesolaissodan aiheuttamien sodan tuhojen vuoksi. Ajatus oli siinä, että ihmisten menetys merkitsee valtiolle pahempaa turmaa kuin tavaroiden menetys.

Ajatus oli tässä hieno: ihmisen menettäminen on yhteiskunnalle pahin vaihtoehto eikä ihmishenkeä tai terveyttä voi ostaa mammonalla tai rahalla.

Ihminen on korvaamaton.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä