Politiikan hiekkalaatikolla - ajatuksia Lepakkoluolan uumenista

Kaikki blogit puheenaiheesta Tulevaisuudentutkimus

Millainen on tulevaisuuden kaupunki?

DNA haastoi tulevaisuudentutkijoita kertomaan Suomesta (kaupungeista) 14 vuoden päästä. Tulevaisuuden kaupungit nähtiin jättimäisinä, tiiveinä ja joukkoliikenteeseen perustuvina. Sisätiloissa viljellään paljon ruokaa ja ihmiset näkyvät sekä tapaavat toisiaan. Arjessa ei kauas liikuta.

 

Heitän maallikon näkymäni peliin.

 

Talouslehdistö rappiolla

Suomalainen talouslehdistö on rappiolla. 

Kauppalehti Option toimituspäällikkö tradenomi Jenny Jännärikään ei pääkirjoituksessaan ymmärrä (kuva), että teknologiassa demosta voi olla äärettömän pitkä matka tuotannolliseen versioon. Tekoäly  on tyyppiesimerkki tuosta, singulariteettihöpöä, kuva 2. myös Optiosta.

Opelta meni hermot - yliopistojen karua arkea

Jatkuvasti mediaan putkahtaa kirjoituksia, joissa kritisoidaan yliopistojen ongelmallista arkea. Kukaan ei kuitenkaan uskalla tulla julki omalla nimellään, vaan huonoista työoloista kärsivät piiloutuvat nimimerkkien taakse, koska pelkäävät oman työnsä ja toimeentulonsa puolesta. Saksassa asuvaa suomalaista vapaata toimittajaa sosiaalisessa mediassa seuraten on oppinut siihen, että asioista, joista ei saa puhua, pitää huutaa vieläkin kovemmin.

Resurssit ja rajoitukset

Vajavainen vai ei? Oletko sinä robotti vai minä?

Onko tämä viimeinen aikakausi, kun ihminen saa olla vajaa ja sairas?

Tulevaisuuden teknologia tuottaa terveyttä ja pitkää ikää.

Ihminen ja data kun yhdistyvät, mitä siitä tulee, radikaalit teknologiat:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä