Politiikan hiekkalaatikolla - ajatuksia Lepakkoluolan uumenista

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmainen koulutus

Toisen asteen koulutuksesta

Peruskoulun ysiluokkalaiset tekevät juuri nyt yhteishakupäätöksiä.
Toisen asteen koulukseen siirtyminen on yksi elämän tärkeistä nivelvaiheistä. Nuoret tekevät koko koulutusuraansa koskevia suuria valintoja. Tänä päivänä onneksi lähes kaikki peruskoulun päättäneistä nuorista sijoittuvat toisen asteen koulutukseen.

Stubb: ilmainen koulutus ja 100% perintövero

Luin Stubbin blokin kun Jussi Ahokas sen facebookissa jakoi. Minuun teki vaikutuksen Stubbin idealismi. Kokoomukselle nämä perusarvot ovat vapaus, vastuu ja demokratia, mahdollisuuksien tasa-arvo, sivistys, kannustavuus, suvaitsevaisuus ja välittäminen.

TVT-koulussa, mikä siinä mättää?

 

Suomalaisessa koulussa närästää taas moni asia. Opetukseen kohdistuu melkoisia leikkauksia, lukioverkko ja ammatillinen opetus on menossa uusiksi melkoisen merkillisineja tiukkoine oppilasrajoineen, koulurauhaan saatiin laki, oppilashuoltolaki on uudistumassa ja varhaiskasvatuslaista väännetään edelleen kättä ja kaikkien näiden leikkausten, uudistusten ja laki-innostuksen keskellä pitäisi saada koulut vietyä tietotekniikan käyttämisessä tälle vuosituhannelle.

Liitu- ja lässytys, niin tehokasta kuin se onkin, voitaisiin jo jättää kokonaan taakse vai voitaisiinko?

Hallitus tekee vaikeita päätöksiä, miksi ei helppoja?

Muista maista tulevien opiskelijoiden aiheuttama kustannus vuositasolla on 200.000.000€. Mielestäni suomalaisen veronmaksajan tehtävä ei ole kustantaa esim.intialaisen korkeakouluopiskelua kun samaan aikaan monet perusasiat ovat retuperällä omassa perusopetuksessamme.

Pitääkö koulutus maksaa itse?

Uutisointi löysi yhteisen EU-kohtaisen uutisaiheen – Unkarista opiskelijat haluavat suuremman ja leveämmän leivän toivossa ”parempiin EU-maihin” töihin. Samaan aikaan Suomessa pohditaan koulutuspaikan – yliopisto tms. opinahjon maksulliseksi panoa, muille kuin EU-kansalaisille. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä