Politiikan hiekkalaatikolla - ajatuksia Lepakkoluolan uumenista

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalit 2019

Kolmet vaalit

Tänä iltana saan tuloksia kolmesta vaaleista, joihin äänestin ennakkoon.

EU vaalit suomen kansalaisena.

Ja Belgian liitovaltion parlamentti ja alueparlamentti vaalit.

 

Pikkasen olen seurannut keskusteluja, paniikki täyttyy olla aika kova, kun hallituspuolue NVA pelkää kannatuksen valuvan Vihreille ja kansallismieliselle Vlaams Belangille.

 

Miksi äänestän persut.

 Maahanmuuttajana pidän tärkeänä, että oleskeluluvan ja työssäkäyville maahanmuuttajille on samat oikeudet ja velvollisuudet, kun kantaväestöllä.

Ei erioikeuksia, ei pään silittelyä ja ei varsinkaan erityiskohtelua.

Maahanmuuttajat eivät kaipaa vähemmistön status sen enempää, kun kantaväestöäkään.

Ja tietysti sen takia että oma tytär on ehdokkaana, jossain muussa porukassa hänet markkinoitaisiin toisen polven maahanmuuttajaksi.

 

Itse hän kokee olevan yksi ehdokas muiden joukossa ja pääpaino on jossain muissa asioissa, kun omassa taustassa.

Kerrankin pääsin vastaamaan gallupiin, puoluettani ei tiedetty

Minulle tuli tässä toissa päivänä odottamaton puhelu. Se oli taloustutkimuksen puoluegallupin tekijä. Kerrankin tämä sattui minulle, ajattelin. Sillä nykyisessä maailmassahan gallupiin vastaavalla on suurempi valta kuin äänestämässä käyvällä.

Gallupeeraaja kysyi minulta ensin mitä puoluettä äänestäisin jos vaalit pidettäisiin nyt, ja sen jälkeen minulta kysyttiin, mitä äänestin viimeksi. Taisin olla harvinainen haastateltava äänestyshistorioineni. Puoluegallupin jälkeen minulta kysyttiin, millä tavoin olisin valmis ilmastonmuutosta hillitsemään.

Hyvät ja huonot ihmiset

Surullinen syksy 2015 jakoi raa'alla tavalla suomalaiset kahteen kastiin, hyviin ja huonoihin ihmisiin. Hyviä ihmisiä olivat ne, jotka ”välittivät” lähimmäisistä, olivat valmiita ottamaan maahan jokaisen ns. pakolaisen, joka oli saanut haalittua kasaan ihmissalakuljettajien vaatiman rahasumman ja onnistunut kiertämään viiden, kuuden EU-valtion ns. rajatarkistukset, ja ilmoittautunut turvapaikanhakijaksi viranomaisille unionin äärilaidalla Suomen Torniossa.

Vaaliteeseistäni yksi tärkeimpiä

https://pt-media.org/2018/11/05/reformin-pontus-soderblom-vanhuksia-ja-s... Lukekaa ja miettikää ketä äänestätte ja toivottavasti saatte auki. Tämä on luottavissa myös PT-Mediasta.

Hallituksen vaalivalheet.

Olen pitkään epäillyt Hallituksen kaunistelevan puheitaan näin vaalivuoden alla talouden ja työllisyyden kohenemisesta ja muusta positiivisesta, mitä esille tuodaan. Työttömyys on laskussa, talous kohenee, ulkomaankauppa vetää jne. Puppupuhetta ja vaaliprobagandaa vain. Työllisyystilanne on saatu paperilla näyttämään hyvältä, tosin tilastokikkailulla ja todellisuudessa nämä on niitä orjatyöpaikkoja, joilla tilastot kaunistuu. Uutta velkaa joudutaan ottamaan, edelleen tulee irtisanomis ja lomautusuutisia, tänään viimeksi OP-Konsernin 6000 henkilöä koskeva Yt-neuvottelujen aloitus.

Puheenvuoro, maahanmuutto ja vaalit

Puheenvuoron ikuisuuskysymyshän on, pitääkö tänne lisätä ihmisiä maahanmuuton kautta. Kirjoitettua asemasotaa käydään, eikä loppua näy. Kukaan ei näytä muuttavan kenenkään näkemystä, vaikka todistelu käy kuumana päivästä toiseen, puolin ja toisin. Sivusta seurattuna näyttää siltä, että aktiivisimmat saavat päivittäisen endorfiiniannoksensa käytyään viisastelemassa vastapuolen väitteet suohon. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä