Politiikan hiekkalaatikolla - ajatuksia Lepakkoluolan uumenista

Kaikki blogit puheenaiheesta Sopeuttaminen

Mihin keynesiläisyyden perääminen katosi, kun talouskasvu heräsi?

Politiikassamme toimii niin vasemmalla kuin oikeallakin tahoja, joille budjettiylijäämä, -tasapaino tai edes kohtuullinen alijäämä eivät ole tavoiteltavia asioita. En "taho" enempää kuin toimijakaan ole; sanonpahan  mielipiteenäni, että talouden tasapainoon pyrkiminen on tavoittelemisen arvoista. Sen jälkeen tavoittelemisen arvoista olisi julkisen talouden (kunnat ja kuntayhtymät mukaanlukien) velan alentaminen alle 60%:iin bruttokansantuotteesta.

Palkkojen sopeuttaminen on nyt muotia

Kaksi asiaa herkistää arkikansalaista – työ, siitä saatava palkka ja noihin liittyvä oikeudenmukaisuus sekä sopeuttaminen, erityisesti valitsemiemme edustajien sopeuttaminen eduskunnasta tippumisen/ poistumisen jälkeiseen elämän vaiheeseen.

 

Lupaus, tavoite ja toteutus

Koko hallituskauden ajan on tullut palautetta, niin positiivista kuin sitten sitä negatiivistakin. Jälkimmäistä enemmän. On se porukka, jonka mielestä perussuomalaisten ei olisi alunperinkään pitänyt mennä hallitukseen. Muistutan, että hallitukseen menosta päätti puoluevaltuusto, puoluehallitus ja eduskuntaryhmä yhdessä ja vain yhden henkilön ollessa eri mieltä.

Pitääkö maahanmuuttajille opettaa suomalaisuutta, vai yleisinhimillisyyttä?

Miksi täällä suomessa pitäisi mamuille opettaa suomalaisuutta, eikö täälläkin pitäisi pärjätä yleisinhimillisyydellä?  

Lyhytnäköinen leikkaaminen on hölmöläisten hommaa

 

Lahden ja Nastolan välisen yhdistymissopimuksen velvoitteet tulevat meille konkretiaksi vain muutama kuukausi yhdistymispäätöksen jälkeen. Kuherruskuukausi on todellakin loppunut ja arki alkanut.
 

Leikkuri käy Lahdessakin jokaisella toimialalla. Kipeiten se tuntuu varmasti sosiaali- ja terveys sekä sivistystoimialalla. Vaarana on, että leikkaukset koskettavat eniten juuri niitä kaikkein heikoimmassa asemassa olevia kuten sairaita, vanhuksia ja lapsia.
 

Elvytystä vai leikkauksia? Kyllä, kiitos

Nämä ovat kuulemma talousvaalit, joissa jyräävät ”kovat asiat”, siis raha, ja kaikki mitä ei arvoteta sen kautta jää vastaavasti hippien pehmoiluksi. Tähän nähden aiheesta kuitenkin puhutaan varsin hölmösti ja harhaanjohtavasti. Vaalikoneet kyselevät, pitäisikö ”sopeuttaa” vai ”elvyttää”, mikä kysymyksenä on hiukan vastaava kuin klassinen ”mitä eroa on ankalla?”

Mitä Kokoomus oikein meinaa?

Molemmilta pääporvaripuolueilta on julkaistu nyt ”strateginen hallitusohjelma”. Kokoomuksen paperi tuli eilen. Siinä esitetään tulevalle hallituskaudelle viisi keskeistä toiminta-aluetta: työ, osaaminen (koulutus), hyvinvointi (palvelut), ympäristö ja kansainvälinen yhteistyö. Ohjelman yhteydessä ovat täsmentyneet myös kykypuolueen keskeiset talousluvut: julkinen sopeutustarve on yhteensä 5 miljardia, josta 3 miljardia valtiontaloudesta ja 2 miljardia kunnilta.

Hallitus tekee vaikeita päätöksiä, miksi ei helppoja?

Muista maista tulevien opiskelijoiden aiheuttama kustannus vuositasolla on 200.000.000€. Mielestäni suomalaisen veronmaksajan tehtävä ei ole kustantaa esim.intialaisen korkeakouluopiskelua kun samaan aikaan monet perusasiat ovat retuperällä omassa perusopetuksessamme.

Oikeudenmukaisuutta, ei leikkauksia !

Suomessa on menossa raju hallituksen säästövimma jossa ei pienituloiset jää hallitukselle hurraa huutoja antamaan. Päin vastoin alkaa olla tiukka paikka koska kansalaisten pinna katkeaa. Se on vain ajan kysymys.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä