Politiikan hiekkalaatikolla - ajatuksia Lepakkoluolan uumenista

Kaikki blogit puheenaiheesta Siniristi

Itsenäisyyden raunioilla

Sain itsenäisyyspäivänä kunnian osallistua Vaasan kaupungin järjestämään itsenäisyyspäiväjuhlaan. Päällimmäisenä jäivät mieleen kuitenkin ajatukset siitä, miten kummalliselta ja omaan korvaan epäisänmaalliseltakin tuntui Maamme-laulun veisaaminen ruotsiksi. Jäin myös miettimään sitä, miten yhteiskunta todella epäonnistuu muualta tulleiden integroinnissa, kun suomen kieli ei vielä 11 vuodenkaan jälkeen taitu edes sellaiselta, joka kiitollisena haluaa antaa maalle takaisin kaiken saamansa ja yhdistää kansakuntia ja kulttuureita. 

 

--

Ristiretkeläiset perustivat oman hiekkalaatikon

Luin Lapin Kansa -lehdestä (1..3.2014) jutun "Perussuomalaisista lohkesi uusi puolue: "Sitä saa mitä tilaa!".

Muutamat entiset perussuomalaiset ovat perustaneet Kittilässä Siniristi -nimisen kansanliikkeen paremman Suomen puolesta. Ristiretkeläiset aikovat tähytä jopa uudeksi puolueeksi.  Perussuomalaisten Lapin piiri ja puoluehallitus hylkäsi aiemmin näiden ristiretkeläisten sihteerin uuden yhdistyksen perustamishaaveet perussuomalaisten nimissä. Luojan kiitos! 

Pienpuoluekenttä elää - kansanliike Siniristi on syntynyt!

Pienpuoluehankkeita versoo läpi vuoden ja vaaleista piittaamatta, eilen perustettu ja eduskuntavaaleihin 2015 mennessä puoluerekisteriin pääsyä havittelee nyt muiden mukana Siniristi -kansanliike paremman Suomen puolesta. Päätteenä ei ole ry koska yhdistys ei vielä ole rekisteröity, joskin rekisteröimätönkin yhdistys on toimintamuotona mahdollinen, joskaan ei tässä tapauksessa tarkoituksen mukainen.

Lapissa perusteilla uusi Siniristi-puolue

Lapin perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Jukka Paakki ja nuorten entinen puheenjohtaja Akseli Erkkilä ovat perustamassa uutta puoluetta.

Syyksi kerrotaan, että ovat kyllästyneet perussuomalaisten jatkuvaan riitelyyn.

- toiminnasta puuttuu mielekkyys ja hyvän olon tunne.

Molemmat erosivat jokin aika sitten puolueesta.

Piirin puheenjohtajan paikalta Jukka Paakin pullautti Hanna Mäntylä, joka on puolueen varapuheenjohtaja ja kansanedustaja.

Jäsenistö ihmettelee miksi Mäntylän piti saada vielä piirin puheenjohtajuuskin?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä