Politiikan hiekkalaatikolla - ajatuksia Lepakkoluolan uumenista

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmissuhdetyö

Mies, etsitkö naista?

Lopeta!

Nainen valitsee suvunjatkonsa, ja sinun tehtäväsi ei ole siksi valita/etsiä. Itse asiassa niin kauan, kun valitset, tulet muuntamaan itseäsi epärehelliseksi ja valheelliseksi kuvaksi itsestäsi, etkä voi silloin olla valmis ottamaan vastaan sitä, joka sinut valitsee.

Koska yrität ansaita jonkun, et usko sinun oman itsesi riittävyyteen ja muokkaat itsestäsi kuvan, joka ennen pitkää sortuu valheiden paljastuessa. Toisin sanoen jokainen suhde on tuhoon tuomittu, kun et rakasta itseäsi.

Varhaiskasvatuksen ammattilaiset eivät saa avautua

Meidän perhe lehdessä oli juttu jossa päivähoidon henkilökunta kertoo avoimesti vanhempien vaatimuksista ja toiveista. Artikkeli on herättänyt jonkin verran keskustelua somessa, jonka sävy on lyhyesti sanottuna tämä. ”Ei saa avautua, vastakkainasettelua, palaute annettava suoraan, asiatonta ammattitaidotonta ja sensaatiohakuista.” Näin sanovat sekä vanhemmat, että ammattilaiset.

Ihmissuhdetyössä tehdään työtä itsensä kanssa

Kun ajatellaan työtä, jossa pääosa muodostuu toisen ihmisen kanssa käytävästä kanssakäymisestä, törmätään monenlaisiin itsestäänselvyyksiin, joita ei kuitenkaan aina tiedosteta. Tällaisessa työssä oma persoona on tärkein työväline. Työn laatuun vaikuttaa eniten se, millainen ihminen olet, millainen persoona ja tunnetko itsesi. Oletko aina valmis kritisoimaan ja kyseenalaistamaan omaa toimintaasi, jotta voit kehittyä paremmaksi työssäsi. Työ ei ole helpoimmasta päästä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä