Politiikan hiekkalaatikolla - ajatuksia Lepakkoluolan uumenista

Kun hävettää olla (perus)suomalainen

Kuuden päivän irtiotto ja uutispimento, jolla välin 29-vuotias Olli Immonen sai maailmankirjat sekaisin. Toisen kauden kansanedustaja nostatti verkkomedioissa sekä kansallismielisen hurmoksen että kansainvälisen hämmennyksen. Puolueemme eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho kuittasi nuoren uhon yksittäistapauksena. Enää puuttuu isä-Soinin, Suomen valtiovallan ulkoministerin, kannanotto, jonka jo kovasti toivoimme löytyvän plokista. 

Iskevää retoriikkaa odottaen. 

Jumal'auta taas joukossamme niitä päiviä, kun hävettää ja suututtaa tämä (perus)suomalaisuus. Foorumeiden soisi huutavan punaisena pikemmin niistä alaikäisistä nuorista, oikeammin lapsista, jotka Muhoksella murhaten surmasivat perhekodin hoitajan. Muiden perusnuorten viettäessä perinteisiä kesäpäiviä Rauhalassa oli itsellä 435 öistä kilometriä aikaa pureutua pohjoisen tragediaan. Aikaa etsiä lasten ja nuorten hyvinvoinnista sitä vastaavaa paatoksellista keskustelua, jonka tapaus Immonen, homot ja hurrit onnistuvat päivästä toiseen (perus)suomalaisessa kansassa virittämään. 

Täysin tuloksetta.

Kun jotain saa toivoa tähän aamusarastukseen ja metsän hiljaisuuteen, päällimmäisenä ajatuksiin nousee se, miten itse kukin saisi jälleen katsahtaa peiliin. Katsoa kerran jos toisenkin ja pohtia sitä, mitä oleellista ja konkreettista voisi tehdä sen puskista huutelun sijaan, jotta yhteiskunta kehittyy eteenpäin terveesti ja turvallisesti. Historiaa taaksepäin peilaten pohdi myös sitä, miten lohdutonta on se, kun ihminen kääntyy ja käännetään ihmistä vasten. 

Parempaa huomista odottaen. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (90 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ymmärrän häpeäsi. Siitä pääsee parhaiten jättämällä lopullisesti Immoset, Halla-ahot, Terhot ja muut persujen rasistisiiven johtohahmot, joita Soini hiljaa hyväksyen kannattelee.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Niin, Suomessa on muitakin puolueita.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Halla-aho?

Ymmärtääkseni Halla-ahon ajatus ja argumentti on, että hän toimii poliittisen järjestelmän ja byrokratian sisällä, jotta joidenkin ongelmiksi kokemat asiat eivät kanavoituisi ulkoparlamentaariseen väkivaltaan. Omalta kannaltaan Halla-aho sitkeällä olemassaolollaan ja medialäsnäolollaan ikään kuin estää Breivikin tyyppisiä tapauksia.

Jos olen ymmärtänyt väärin, sitten loppuu se vähäinenkin Halla-ahon sympatisointi, mutta Halla-aho tulkoon tänne itse kommentoimaan Immosen tapaa lietsoa väkivaltaa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Halla-ahon vähäinenkin sympatisointi on täydellistä harkintakyvyn puutetta. Hallis on pitkän linjan rasisti ja rakentanut määrätietoisesti Suomeen sen nykyisen rasismikulttuurin.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema Vastaus kommenttiin #8

Täydellistä harkintakyvyn puutetta ovat osoittaneet esimerkiksi Vihreät Naiset rikosilmoituksillaan, joista Halla-aho vaan hyötyi. Halla-aho tuli julkisuuteen alunperin Muhammed-pilapiirrosjutun yhteydessä, länsimaisen sananvapauden puolustajana.

Matti Motti Vastaus kommenttiin #12

Stubb heitti: "Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta."

Tähän tilanteeseen oiva kommentti, mutta valitettavasti se leimaa asiasta käytyä keskustelua. Sitä ei ole. Halla-ahon kanssa voisi ehkä keskustella, nyt ei haluta ja seuraajille se näyttää hänen voimaansa.

Maahanmuutosta ei keskustella kuin heittojen tasolla: "Suomalaisetkin ovat muuttaneet", "Työn perässä ja sopeutuneet yhteiskuntaan", "Hädänalaisia naisia ja lapsia pitää auttaa", "Miksi tulijaat ovat matkasta maksaneita nuoria miehiä","Miten kävi intiaanien ja aboriginaalien" tai "Miksi muslimien homoseksuaalisuuskantoihin ei puututa".

Monikulttuurisuus iskee heikkoon kohtaan, itsetuntoomme. Monasti keskustelussa katsotaan alas suomalaisuutta. Todetaan ettei sellaista ole.

Suomessa on tilaa. Meillä on myös viiteryhmät, jotka ovat kansainvällisiä. Ihmisillä on enemmän yhteistä hipstereinä maasta ja kielestä riippumatta. Kansallisvaltioiden aika on kestänyt 200 vuotta. Mikään ei ole ikuista. Globalisoituminen tarkoittaa pitkässä juoksussa samaa eilintasoa kaikkialla. Toimiiko se?

Suomalainen elitismi ja yhden totuuden salliminen sekä hyvän keskustelun puute nostaa "immosia". "Immoset taas antavat tekosyyn olla keskustelematta. Pitäisi keskustella. Kohdata faktat molemmin puolin.

Keskustelussa etsitään yhdistäviä tekijöitä. Ei itkupotkuraivareita. Immonen sai nyt sellaisen.

Minun Suomeni olisi maa,jossa ihmiset haluavat rakentaa yhteiskuntaa ja tukea toisiaan. Keskusteleva, empaattinen. Yhteiskunta tukisi ja antaisi mahdollisuuksia. Maa, johon ihmiset muuttavat rakentamaan tätä yhteiskuntaa. Yhteiskunta, joka resurssiensa puitteissa auttaisi hädänalaisia myös muualla.

70- luvulla poliittisissa piireissä naureskeltiin, että olisi parempi vaihtaa kansa. No, nyt vaihdetaan. Ruokkivan käden kohtalo ei historiassa ole ollut kuitenlaan hyvä.

Lopuksi. Yhteiskunnan eriarvoistuminen lisää rauhattomuutta. Jos maahan tulee elintaso- ja sivistyseroja, rauhattomuus lisääntyy. Suomeen ei voi tuoda väkeä väärin odotuksin. Ei voi tuoda porukkaa, josta emme oikeasti pysty pitämään huolta. Suomeen ei voi tuoda porukkaa, jolle itselleen monikulttuuria ei oikeasti ole olemassa ja joka ei halua omaksua meiltä kuin sen juopottelun. Puukkojunkkarien tilanteen ratkaisi nuorten toimettomien miesten maastamuutto Amerikkaan - mikä nyt eteen.

Suomalainen itsetuntokeskustelu olisi sitten erikseen. Katsottaisiin, mihin torpparirahvas nosti tämän maan sodan jälkeen saatuaan opiskelumahdollisuuden. Jätetään roskaaminen, rikkominen ja epäsosiaalisuus kerrankin vähemmälle huomiolle.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen Vastaus kommenttiin #12

Ilari, jos vaimosi sanoo sinulle, että hän käy vain nukkumassa naapurin miehen luona, niin kyllä silloin kannattaa katsoa peiliin ja kysyä, että "mikä minä olen."

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen Vastaus kommenttiin #8

Jopa on paljon saanut aikaan yhdeksi mieheksi!
Heh!

Rasismi on moittijan silmässä.

Monikulttuurisuuden kannattaminen on haitallisimpia harhaoppeja, mihin kansaa pakotetaan. Median ja monen omalehmäojassa-poliitikon vallalla. Suhtaudun epäluulolla kaikkeen, mitä ei järjellisesti perustella, mutta mitä vaaditaan minulta ja muilta suomalaisilta.

Kukaan ei ole missään ketjussa kertonyt yhtään todellista syytä, mitä hyvää Suomelle tai suomalaisille tuo se, että tänne roudataan massoittain elätettäviä Afrikasta tai harhaoppeja, minkä eräät edustajat ovat vaarallisen väkivaltaisia ja toiset vain ahdistavan rajoittavia.

Kun Suomessa on satoja tuhansia työttömiä, ja paljon muitakin apua tarvitsevia omasta takaa, niin voitaisiin panna maahanmuutto STOP, kunnes oman väestön ongelmat on hoidettu.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Kattotaan nyt. Tuskin PS:n puoluepomot ovat asiaa vielä kuopanneet.

Toisaalta vihreiden tavoitteet ne vasta jotain ovat. Jos uskoo tätä Rovaniemeläistä aktiivia. Yhtenäinen eurooppa, yksi kansa ja sitten koko maailma........

Juhani Kahela

Monikulttuurisuus on todella hieno asia. Mafiakin on mukana.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Mafia on todennut, että jengin rahtaaminen Afrikan pohjoisrannalta Välimeren yli tuottaa paremmin kuin huumekauppa.

Meidän siirtolaisbisneksessä puuhastelevat ovat myös hyvillään jatkuvasti kasvavasta maahanmuuttajajoukosta.

On se kivaa että joillakin menee hyvin: Mafialla ja Mamu-mafia-poliitikoilla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #34

Älä levitä asiatonta skei-aa. Ei kukaan ole tyytyväinen pakolaisista. Mutta stoalaisuus ja vastuullisuus kulkevat käsi kädessä kun taas murinaa levittävät somehörhöt ovat patologisia raukkiksia.

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala Vastaus kommenttiin #40

No vähän vaikea uskoa tuota väitettä.
Vai väitätkö, että tahot jotka rikastuvat eurooppaa pyrkijöitä kuskaamalla eivät olisi tyytyväisiä pakolaisista?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #51

Joku yksittäinen laivuri, mitä se tähän kuluu.

Juhani Kahela Vastaus kommenttiin #52

Voi Sini hyvä. Uutisten mukaan laivuri on nimeltään Mafia. Business on kuulema kannatavampaa kuin huumekauppa eikä syyllistytä laittomaan toimintaan.

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala Vastaus kommenttiin #52

"On se kivaa että joillakin menee hyvin: Mafialla ja Mamu-mafia-poliitikoilla."

"Ei kukaan ole tyytyväinen pakolaisista"

Jos tässä liikkuu enemmän rahaa kun huumekaupassa, niin kyllä siitä hyötyy aika moni muukin kun laivuri.
Kyllä sitä rahaa riittää aika moneen portaaseen.

Ja vaikea sanoa, ettei täällä Suomessakin moni joka saa elantonsta pakolaisista olis tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen.

Juhani Kahela Vastaus kommenttiin #55

Kukkahattutädin työpaikkaa voi parhaiten turvata raahaamalla tänne luku-, kirjoitus- ja amattitaidottomia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #56

Pitäisikö ambulanssikuskejakin alkaa syyllistään siitä että alkoholistit tuovat heille työtä? Miksi mamukriitikot tahallaan suoltavat käsittämätöntä vihaliturgiaa?

Juhani Kahela Vastaus kommenttiin #58

Alkoholistit ovat täällä syntyneitä ja ovat monasti täällä veroja maksaneita. Meillä on sata miljardia velkaa. Tänne ei tarvita yhtään elättiä muualta lisää. Nykyisillekin voisi antaa paluurahat kotiin.

Hyvä Sini ja muut hyysääjät. Montako elättiä meidän tulee ottaa vastaan? 1.000, 10.000, 100.000 tai kenties 1.000.000. Mitäs sitten teemme, kun lainahanat ovat kiinni Kreikan tapaan? Otamme lissä ellättejä vai?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #55

Olisko jotain tilastoa, uutista tai vastaavaa siitä, kuinka moni saa elantonsa turvapaikanhakijoista? Lasketaanko tähän vain vastaanottokeskuksen työntekijät, pakolaisapu, sosiaalityöntekijät (jotka palvelevat muitakin) ja kaikki kauppiaat joiden liikkeistä turvapaikanhakijat ostavat tavaraa?

Juhani Kahela Vastaus kommenttiin #57

Ei varmaan saa mistään ja tuskin on olemassa. Sellainen tilasto toisi tuomion, koska se tulkittaisiin kiihotukseksi kansan ryhmää (elätit) kohtaan.

Käyttäjän MaaritLammasniemi kuva
Maarit Lammasniemi Vastaus kommenttiin #40

Googleta väite, niin näet! Ja, kyllä. Muistaakseni juuri uutisoitiin, että uusia vastaanottokeskuksia avataan kovalla kiireellä, ja sitä kautta työllistyy taas ihmisiä melkoinen määrä. Eri asia on se, että ne rahat on leikattava esim. vanhuksilta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onnekseni olen päässyt tuosta häpeästä, kun minut on kuulemma erotettu puolueesta.

Immonen ei ole näitä lausunut eduskunnassa vaan ulkopuolella ja hänelläkin on oikeus mielipiteeseensä, vaikka se olisi minunmielestä vääräkin.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Raija, suomalaisen perusongelma on itsearvon puute, hävettää millon mistäkin. Olet onnekas, jos sinua ei muu hävetä kuin Olli Immonen. Tämä vouhotus menee ohi muutamassa pivässä.

Harri Immonen

Minuakin hävettää Börje. Minua hävettää se että kohta marssitaan mamujen puolesta onnesta mykkänä, kun samalla vanhukset makaavat paskat housuissa öitään 'vanhainkodeissa'. Edelleen minua hävettää koska Suomen puolustaminen ei kiinnosta ketään, tai no, ainakaan vihervassareita. Tuletko Börje marssimaan vanhusten puolesta.. entäpä Suomen itsenäisyyden..?

Minua hävettää myös Börje sinun puolesta. Se että Olli Immonen kirjoitti kansanedustajalle sopimattomasti, ei tee koko puolueesta rasistista. ollilta petti suhteellisuudentaju, mutta niin petti perässä koko katkeralta vihervassarikentältä. Etulinjan johtajina tässä taistelussa vassari professori Kimmo Grönlund ja Erkki Tuomioja. Jouduinko nyt mustalle listalle, kun käytin sanaa taistelu? Pitää olla todella huolestunut, että maassamme toimii professori noin näkyvällä paikalla, jonka mopo lähtee noin totaalisesti jorpakkoon.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kimmo Kivelä, Ps johtaa Ylen hallintoneuvostoa. Kohun aiheuttaja Olli Immonen, Ps on hallintoneuvoston jäsen. Ylen uutiset eivät ole kertoneet asiasta. Joko Ylekin on Perussuomalaisten taskussa?

Onneksi on sosiaalinen media.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Tämä on kiintoisa havainto.

Eduskunta on lailla säätänyt Yle-maksun ja hallinnoi Yleä. Lain nojalla meidät pakotetaan maksamaan Ylelle. Jos samainen eduskunta (yksittäiset edustajat) alkaa kehkeytyä ihmisryhmiin suuntautuvan väkivaltaideologian levittäjäksi ja Yle tästä vaikenee, mahdollisesti jopa eduskuntariippuvuuden takia, niin miten tähän suhtaudumme?

Eikö meillä ole moraalinen oikeus, moraalinen velvollisuus kieltäytyä maksamasta Yle-veroa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Minä kyllä luopuisin mieluummin näistä ihmisten karsinoijista kuin Yleverosta.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Onko minulla moraalinen tai muu oikeus olla maksamatta osuuttani maahanmuutosta ja Suomen monikulttuuristamisesta?

Toivon kovasti, että olisi.

Ehdotan kansanäänestystä maahanmuutosta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #35

Sanot olevasi kristitty hmm. Tänään puolenpäivän ylen uutisesissa käsiteltiin kirkossa kerättävää kolehtia, turkulainen pappi totesi "omasta antaminen toiselle" on eräs kristinuskon keskeisiä asioita" Mitenkähän tuo itsekkyytesi mahtaakaan sopia yhteen kristinuskon kanssa?

Käyttäjän MaaritLammasniemi kuva
Maarit Lammasniemi Vastaus kommenttiin #66

Kristillisyyteen kuuluu vapaaehtoisuus ja omat varat. Ei pakko ja toisen varoilla hyvänteko. Nämä jälkimmäiset ovat ulkokultaisuutta ja varkautta.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Toistetaan nyt täälläkin, että kyllä tuosta Immosen jutusta oli pikkumaininta eilisillan televisiouutisissa.

Ei siitä Ylen verkkosivuilla ole, mutta ei tarvitse ollakaan. Koska, kuten Koivisto-Rasmussen aivan oikein sanoi, on tässä nyt oikeasti vakavampiakin asioita uutisoitavaksi kuin jonkun nuoren kansanedustajan loppuromahdus.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Se on mennyt minulta ohi. Itse asiassa odotin, että siitä olisi uutisoitu aikaisemmin, mutta ilmeisesti vasta tapahtuman sosiaalisessa mediassa saama suosio sai uutispuolen toimimaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #15

Tänään puoliltapäivin ilmestyi Ylen englanninkielisille sivuille:

Finnish MP calls for fight against "nightmare of multiculturalism", no comment from party leadership

http://yle.fi/uutiset/finnish_mp_calls_for_fight_a...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tärkeämpiäkin aiheita varmasti löytyy, mutta puhutaan nyt tänään tästä uudesta Immos-kohusta, sitten ei tarvitse ainakaan aiheeseen palata. Paitsi ehkä satunnaisesti.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #50

K.K;"ei tarvitse ainakaan aiheeseen palata. Paitsi ehkä satunnaisesti."

Saat uskoa että tämä asia tuodaan esille näillä sivuilla(jos vielä toimivat)useammankin vuoden päästä.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Otsikko "hävettää olla (perus)suomalainen" toi mieleen Lauri Blombergin otsikon "Nyt mua hävettää olla suomalainen", US-blogi 12.7.

http://lauriblomberg.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1982...

HS:ssä toimittaja kertoi matkustaneensa Tukholmaan mutta ostaneensa ensin vihreät housut sulautuakseen paikalliseksi hipsteriksi. Kehui onnistuneensa.

Jos itse olisin nyt menossa ulkomaille, kätkisin sen että satun tulemaan Suomesta. Hävettää suomalainen nykypolitiikka, nykypoliitikot ja nykyhallitus. Kreikassa joutuisi oikeasti pelkäämään.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Älä välitä, kun ihminen kasvaa aikuiseksi, hän ei häpeä alkuperäänsä.

Sitäkään ei kannata hävetä, että SUomessa on vielä sanan- ja mielipiteenvapaus.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Jos itse olisin nyt menossa ulkomaille, kätkisin sen että satun tulemaan Suomesta. --- Kreikassa joutuisi oikeasti pelkäämään."

- Vaikuttaa yliherkkyydeltä. Suomalainen tavis (tai mistäs minä tiedän oletko tavis) ei joudu kansallisuutensa vuoksi vaikeuksiin. Satunnaisissa keskusteluissa suomalaisuus herättää tyypillisesti uteliaisuutta, joka sekin voi olla pelkästään kohteliaisuutta turistia kohtaan.

"Kreikka" ei ole yhtä kuin Ateenan ja Salonikin kapeat keskustakujat öiseen aikaan, eikä ainakaan lomasaarten leppoisassa ilmapiirissä ole mitään pelättävää.

En kykene Välimeren seudulla sulautumaan paikalliseen väestöön, mutta yleensä minua ei ensinäkemältä päätellä suomalaiseksikaan. Identiteettikriisin paikka!

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Why did he write in English?

Syy voi olla tietoinen pyrkimys sabotoida Soinia ja kiskoa punaista mattoa Soinin alta osoittamalla, että me True Finns persut olemme sittenkin tällaisia. Tämä on sangen epälojaalia puoluejohtoa ja maata kohtaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Pidän otsikostasi. Onnistut olemaan kiusaamatta meitä muita suomalaisia. Itse usein ja tällaisissa tilanteissa erityissesti koen että puolueenne nimi on kiusantekoa suomalaisia kohtaan. Mutta sinun otsikkosi antoi toivoa ettei niin ole vaan että haluatte (nimenantajan pyrkimyksistä riippumatta) ottaa vastuun nimen mukaantuomista velvotteista. Vaikka onhan isolla valtapuolueella kuitenkin isot vastuut. Nimen tuoma me-kuninkaalliset-sävy voi kuitenkin olla rasite. Veikkaisin että suurin osa puolueeseenne kohdistuneesta herjasta johtuu siitä että nimi provosoi niin rankasti.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Semmoista tuossa mietin, että miksiköhän kuulut puolueeseen, jossa tiedät toimivan vastoin arvojasi ajattelevia ihmisiä?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Aate kaunis on, mutta jätkät pilaa?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Mietin sitäkin, että kun kuitenkin PS on profiloitunut kansallismieliseksi, niin onko ylitetty se raja, ettei sitä saa sanoa ääneen? Ja koska Olli Immonen ei voi myöskään todeta "rakastan monikulttuurisuutta, se on niin kivaa", niin pitää vaan olla hissunkissun, jottei kenellekään tule paha mieli ja voidaan esittää silleen olevansa uusi SDP. Mutta toisaalta, oikeasti uskon, että sitä Persujen äänestäjät kaipaavat. SDP'n ovat vallanneet höyröttävät mummot ja perusäijä haluaa kuitenkin rötösherrat kuriin pistävää rasvanahkaduunarivasemmistolaisuutta, johon voisi purra sellainen "ne vie meijjän työt" -mamukriittisyys ja terva, viina, sauna ja suomalainen sisu -utopia, mutta nyt kun ollaan hallituksessa, niin pitää olla varovainen, jottei heti alkuun tule kenkää salongeista.
Tokihan on vähän outoa, että persuissa vingutaan sitä, että kansallismielinen toisen kauden kansanedustaja on sitä mieltä, jolla on äänensä vaaleissa kerännyt, mutta toisaalta kun muistaa sen, että kyvykkäät ja älykkäät ihmiset luovat usein uransa muualla kuin politiikan parissa, niin ymmärtää paremmin pöyristyjienkin logiikan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Suojeluskuntalaiset kysyivät pula-aikana uittojätkältä mitä hän tykkää työväen aatteesta, johon jätkä kyllähän aate aatteena menee, mutta tämä työ on yhtä pe*kelettä.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Jos kaikki oikeasti fiksut persut lähtis pois ja perustais vaikka oman puolueen,niin mitä jäis jäljelle..isä Soini ja nää muutamat muut tähänkin asti esillä olleet..tää puolueen "terävin" kärki.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Sinä siis piilomyönnät, että Persut- (Soini + muutama rivijäsen)= fiksu joukko? Aikamoinen vastaantulo mielestäni, vai sattuiko lapsus?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #82

Miten on oma vastasntulokykysi?

Marko Parkkola

Hävettää että olet perussuomalainen tai edes suomalainen. Kehoitan harkitsemaan Ruotsiin muuttoa, jossa pääsisit toteuttamaan ihania monikulttuurillisia elämyksiä. Suosittelen Rosengårdia.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Mihinkähän se nyt oikein johtaa kun maahanmuuttoa vastustatte henkeen ja vereen ja samaan aikaan kehoitatte ihmisiä muuttamaan maasta pois? Ja millä oikeudella te puututte kenenkään asuinpaikan valintaan?

Marko Parkkola

a) Se oli kehotus, ei käsky.
b) Ketkä me? En ole perussuomalainen ainakaan.
c) Miksi ihmisen pitäisi asua siellä missä hänellä on paha olla, varsinkaan kun hän ei tunne yhteenkuuluvaisuutta asuinympäristöönsä?
d) Miksi ihminen on puolueessa johon hän ei tunne kuuluvansa? Aina voi liittyä vihavasemmistoon.
e) Taisi tulla pahemman luokan olkinukke ensimmäisessä lauseessasi.

Hannu Valjakalle en viitsi edes vastata. Mies on pihalla kuin lumiukko.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen Vastaus kommenttiin #30

No sehän nyt on selvä, ettet sinä mitään käskyjä pysty jakamaan. Olet varmaankin tietoinen siitä, että perustuslaki takaa jokaiselle vapauden valita asuinpaikkansa. Tällainen kehoitus tarkoittaa sinun puuttumistasi oikeudetta toisten elämään ja sitä nyt pidetään ihan yleisesti aika törkeänä sivistymättömyyden osoituksena. Sama koskee Immosta. Onnittelut kuitenkin irtisanoutumisestasi Persuista. :)

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #32

Ok. Voisit sinäkin toki muutta Ruotsiin pilaamasta maata. Toivottavasti en rikkonut nyt perustuslaillisia oikeuksiasi kovin pahasti.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen Vastaus kommenttiin #53

Ei töiltä jouda muuttamaan. Kokeile vaikka lohtujätskiä jos kovin vetää suuta mutruun.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #61

Hyvä että olet töissä takomassa veroeuroja. Itse olen kohta sairaslomilla joten niitä tarvitaan. Myös maahanmuuttajat ja maahanmuuttobisnes tarvitsee niitä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Immosen fb-sivuilla ex-kansanedustaja James Hirvisaari ehdottaa leikkisästi professori Grönlundin muiluttamista Ruotsiin.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen Vastaus kommenttiin #48

PS-Aivovientiä. Pitääköhän säätää kuormansidontamääräykset koskemaan myös henkilökuljetuksia. Paluukuormassa nuuskaa ja faalumakkaraa.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Tällaisena oikeana perusuomalaisena,ei siis missään tapauksessa puolueen jäseneä..hävettää se mitä Parkkolakin tässä näyttää edustavan suomalaisen miehen yksinkertaisuus,vaan siitähän tää nerous,kuten Immosellakin tuntuu nousevan.Ei kai fiksut ole niitä joitten pitäis lähteä..tyhmemmät pois,vaikka jonnekin afrikkaan..tuli mieleen ajatus suuren ajattelijan Teuvo Hakkaraisen esittämästä ahvenaamaasta tässä muinoin..vaan nyt on ahvenanmaa liian lähellä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Koivisto-Rasmussen Raija - kiitos - oliko juttusi kuitenkin lähinnä siksi että saa kohua laimennettua... toivottavasti ei..!?

(Syytä onkin hävetä.)

Itse olen kovin hämilläni... "Why did he write in English?" Syy voi olla ihan se että Immonen huomasi itsekin että näyttää turhan stydiltä tuommoinen jos suomeksi.

Hirvimäenkin oli pakko avata kokonaan uusi aihealue (itselleni) näissä keskusteluissa kun tätä touhua illalla lueskelin vietettyäni päivän lasten kanssa -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1989...

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Ihmetyttää nämä perussuomalaiset, jotka käyvät täällä haukkumassa omaa puoluetta. Ikäänkuin vastustajamme (ja media) eivät pitäisi huolta siitä, että meitä arvostellaan asiasta kuin asiasta. Kenen asiaa oikein ajat?

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Ihmetyttää ne perussuomalaiset,jotka eivät näe metsää puilta ja lankeavat suorastaan loveen,kun metsästä kuuluu sellaista rytinää,että hirvittää.
Niin ja ylipäänsä vikahan ei ole teissä itsessänne.aihettahan "ette" ole millään tavoin antaneet..ei nyt eikä aiemminkaan..vastustajat ja se media..silkkaa ilkeyttäänhän ne.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Hyvin todennäköisesti perussuomalaisten asiaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kyllä Soinia nyt koetellaan. Ensin ärsytti Kreikka-kanta osaa perussuomalaisista, ja jos nyt tuomitsee Immosen kirjoitukset niin ärsyttää maahanmuuttokriittisiä.

Soini toivonee että lomansa jatkuisi kunnes kohu menisi ohi, mutta tuntuu vaan leviävän, Ruotsinkin lehtiin. Ainakin Svenska Dagbladet ja Aftonbladet ovat uutisoineet.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015072620090634_...

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Ruotsista ei väliä. Se maa on hylännyt demokratian totalitarismissaan, kertoohan ruotsidemokraattien syrjiminen vaalimenestyksestä huolimatta, että maa ajaa totalitarismia.

Nauttikoot monikulttuurisuutensa hedelmistä, Malmössa suorastaan räjähtävistä hedelmistä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tuotako ehdotat ulkoministeri Soinille vastaukseksi kun ruotsalaiset toimittajat kysyvät Soinin kantaa Immosen kirjoituksiin?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Koko mitä v....a-kulttuuri joka on homma-aktiivisuuden uusi aste on ryöstäytymässä käsistä. Jos suomalaisia kukkahattuja vuodesta toiseen ollaan deportoimassa milloin minnekin se johtaa juuri tällaiseen eli ensin lähetetetään 'patkulit', ensin tapellaan puolueen sisällä. PS puolue on juuri nyt onnettomassa jamassa johtuen kaiken muun lisäksi kesälomasta. Kun kissa Soini on poissa hiiret juonivat kuka mitäkin.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Hankin tässä oman uunipaikkani tulevissa geimeissä:

Nyt on meneillään siedätysvaihe, jossa viikko viikolta tulee uutta rasismia ja natsismia, jotka sitten saivarrellaan ei-natsismiksi ja ei-rasismiksi ja parin vuoden päästä olemme jo tottuneet sellaiseen ajatteluun, jota ei nyt voisi uskoakaan. Näin se on käynyt ennenkin tässä maailmassa.

Vastenmielinen kehitys. Onneksi vielä on ihmisiä (paljon), jotka panettelun uhallakin uskaltavat ottaa kantaa tätä kehitystä vastaan.

Minun Suomeni tämä Immosten Suomi ei ole.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minä näen natsismia hyödyntävän karriaristisen äärioikeiston pahempana kuin nämä hieman yksinkertaiset immoset. Puolueelle sopi vallan mainiosti hallitusyhteistyö josta hyvinvaltion puolustus on kaukana. Sampo Terho on sen lisäksi että on itse ollut suomen sisulaisena valtaamassa ps-puoluetta talouslinjauksiltaan äärioikeistoliberalisti. Hän ja kokoomuksen Sarvamaa äänestivät Brysselissä sen puolesta että veroparatiisit jouhevammin voivat imeä pääomia pois eu-alueelta. Muut suomalaiset mepit myös kaksi kokoomusmeppiä vaativat läpinäkyvyyttä veroparatiisivuodoille.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

R.H;"..parin vuoden päästä olemme jo tottuneet sellaiseen ajatteluun, jota ei nyt voisi uskoakaan."

Taitaa nyt mennä hieman toisella viistee tämä elo nykyisin täällä maassamme. Joskus aikoinaan saatiin sanoa "neekeri", eikä siitä kukaan hermostunut sen kummemmin. Oli myös mahdollisuus jutella "rättipäistä", ynnä muusta vastaavasta ja heidän hyödystään maallemme.
En viitsi alkaa kaivella tässä sen kummemmin, mutta vaikkapa Karin piirrokset lienee jokaiselle tuttuja, kuten myös monien poliitikkojemme juttelut aikoinaan maahanmuutajista ja heidän tuomistaan epäkohdista.

Nykyisin ei tuollaista enää suvaita, vaan pelkästään mamupolitiikan arvostelu tuo rasistileiman ja natsiksi nimittelyn.

Itse elän mieluummin sellaisessa Suomessa jossa edes yritetään pitää omien puolta, kuin sitten sellaisessa Suomessa, (jos Haapanen saisi päättää), jossa muutama satatuhatta huonommin pärjäävää kotimaista jätetään täysin oman onnensa nojaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Taidamme olla vähän itse kukin syyllisiä Immosen asian laajaan julkisuuteen. Ryhdyin laskemaan monessako US-Puheenvuoron kirjoituksessa asiaan otettiin kantaa. Alussa oli ihan kaikissa. Taisin mennä laskuissa sekaisin.. loppuun en jaksanut laskea. Olihan tämä aikamoinen JYTKY eikä varmaankaan sattuma.

Käyttäjän amgs kuva

Alustaja ei kriitisoi puoluetoverinsa ajattelua vaan sitä, että huomio keskittyy nyt muuhun asiaan kuin siihen mistä hän nyt olisi kiinnostunut. Omalla toiminnalla puoluejäsen tekee hommia puolueensa eteen. Puolueen keulakuvat ovat kansanedustajat. Olet siis tehnyt hommia Immosen ja muiden kansanedustajien menestyksen eteen. Jos hävettää paljon, voit lähteä puolueesta.

Juhani Kahela

Anan neuvo on hyvvä. Lähde puoluuesta. Puolueesta, joka tulee vielä kokemaan Ruotsidemokraattien menetyksen. Liity sellaiseen puolueeseen, joka kannatta Mafian rahastamaa monikyltyyrisyyttä ja elämää Göteborgissa ja Malmössä.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#41
Miten Ruotsidemokraateille on käynyt, noin viikko sitten gallupissa luvattiin yli 20% kannatusta.

Juhani Kahela Vastaus kommenttiin #72

Sorry Paavo. Kirjoitusvirhe. Piti olla menestyksen eikä menetyksen. Ruotsidemokraattiem menestys on upeaa ja sitä täydentää Tanskan vastaava puolue. Nimeä en muista. Kiva seurata kehittymistä. Loiseläjien kannattajien meuhkaaminen sataa suoraan suoraselkäisten kannatukseen lähes joka maassa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kiitos Ana Maria, siis ajattelukin on jo kiellettyä kuten aikoinaan Neuvostoliitossa, saanko olla "toisinajattelija"?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Niin todellakin, velasta pääsee maksamalla, synnistä katumalla, pirusta siunaamalla ja persuista eroamalla .

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Huomasit olevasi väärässä porukassa, ei siinä mitään sen kummempaa, sitä on tapahtunut meille kaikille joskus.

Janne Hilden

Puolueenne sanoma on jäänyt tähän mennessä vain retoriikan asteelle, kun taas Unkarissa rakennetaan konkreettisesti aitaa maan rajalle.

http://news.yahoo.com/hungarys-orban-says-illegal-...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Kun hävettää olla (perus)suomalainen", on tarjolla kaksi päävaihtoehtoa.

Joko otat puolueessasi johtavan roolin, jonka kautta muokkaat organisaation toimintaa mieleiseksesi, taikka

jätät puolueen siirtyäksesi omia ajatuksiasi paremmin vastaavaan yhteisöön tai täysin puolueiden ulkopuolelle.

Jari Leino

Suomalaisille tehdään pahaa koko ajan: ulkomaalaiset rikolliset murtautuvat ihmisten koteihin ja varastavat kaupassa käyviltä mummoilta lompakot. Monikulttuuriset nuorisojengit joukkopahoinpitelevät ja ryöstävät suomalaislapsia. Monikulttuuriset nuorisojoukot joukkoraiskaavat suomalaistyttöjä. Pakolaisena Suomeen tullut afgaanipoika kidnappaa, raiskaa ja polttaa suomalaistytön kuoliaaksi.

Eikö kukaan välitä?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Leino, mitä ovat tehneetkään kantasuomalaiset, perheensurmia, pienen tytön kiduttaminen kuoliaaksi, eikö kukaan välitä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Laskehan Arto montako rikosta per 1000 asukasta verrattuna kantasuomalaisiin.

Erkki Romu

Kaksijakoinen bloggaus, tuntuu kuin otsikko ja itse teksti olisivat eri ihmiseltä?

Mika Selin

Toistakymmentä blogia avattu tapaus Immosesta mutta kukaan ei ole ottanut mielestäni oleellista asiaa huomioon. Miksi Immonen lähetti viestinsä juuri nyt. No, puoluekokous on tulossa ja nyt katsotaan missä on linjat. Nuivat haluavat selvästi katsoa sen kuinka pitkälle Soini ja kaverinsa ovat myöntymässä Persuille tärkeissä asioissa. Tukipaketit ja maahanmuutto ovat na kaksi asiaa jotka yhdistävät muuten hyvin erilaisen persujen äänestäjä joukon. Molemmissa ollaan otettu turpaan ja kunnolla. Rahaa ollaan valmiit antamaan Kreikalle ja maahanmuuttokeskuksia avataan ennätysvauhdilla.
Soinia on viety aika pahasti hallituksessa. Soini on kokenut politiikko mutta ei kokenut ministeri ja se näkyy. Nyt ollaan tultu tilanteeseen että tietty siipi ei voi enää katsoa sivusta kun kaikki oleellinen annetaan periksi ja siksi Immosen avautuminen. Jos Immonen laitetaan pois ryhmästä niin koko eduskunta ryhmä hajoaa. Halla-aho on jo ilmoittanut olevansa pitkälti samaa mieltä Immosen kanssa. Onko Soinilla varaa menettää äänikuningas? Tulee Suomeen Suomendemokraatit?

Risto Helin

Poliitikkojen pitää olla tarkkana mielipiteissään ja joskus tuntuu ettei omia saa olla ollenkaan . Tässä taannoin sai aisian kokea myös Raija Koivisto kirjoittaessaan Timo Soinin vastaisen blogikirjoituksen , Vaasan Perussuomlaisten puheenjohtaja vaihdettiin pikavauhtia ja kompuroimalla. Toivoa sopii ettei kansallismielisen Immosen kohdalla toteuteta mitään ja annetaan asia olla.

Käyttäjän MikaelVirtanen kuva
Mikael Virtanen

Kommentoin Olli Immosen tapausta seuraavasti:

Olli Immonen sanoi päivityksessään, että monikulttuurisuus on painajainen, joka pitää paikkansa. Hän sanoi, että vihollisemme elävät rumassa kuplassa. En itse käyttäisi vastustajistamme sanaa vihollinen, koska vihollinen -nimitys on hyvä säästää voimakkaampiin konflikteihin. Mielestäni vastustajamme elävät paremminkin miellyttävässä ja joiltain osin kauniissa illuusiokuplassa, jonka vaikutukset suomalaisiin ja Suomeen ovat rumat ja pahat. Toivon toki, että illuusiokupla puhkeaa miljoonaksi pieneksi sirpaleeksi, kuten Immonenkin, mutta sen puhkeaminen on vielä alkutekijöissään ja kestää pitkään. Suomalaisten sosiaaliset siteet ovat tällä hetkellä niin heikkoja, että minulla ei ole, toisin kuin Immosella, "voimakasta luottamusta kanssataistelijoihini".

Mistä tullaankin tämän tapauksen tärkeimpään opetukseen. Useat perussuomalaiset ovat median synnyttämän keinotekoisen kohun seurauksena olleet valmiita heittämään Immosen susien syötäväksi. Eli toisin sanoen Immonen on sanonut jotakin, joka on suurimmalta osin samaa kuin se mitä em. perussuomalaiset ajattelevat, mutta poikkeaa hiukan yksityiskohdiltaan ja retoriikaltaan heidän ajattelustaan ja kommunikointityylistään. Immonen ei sanonut mitään kovin radikaalia, vastusti vain huonoa ideologiaa, ja vastaavaa tai kovempaa retoriikkaa löytyy yllin kyllin vastustajiemme keskuudesta.

Medialla on näiden retoriikkojen esiintuomisessa ja tuomitsemisessa kaksoisstandardi; lempeä, huomiotta jättävä ja lähes kaiken anteeksiantava liberaaleille, ja pienimpiin ja mitättömimpiin yksityiskohtiinkin puuttuva, ankara, pahaa ilmapiiriä lietsova ja tyrannimainen perussuomalaisille. Perussuomalaisten sosiaaliset siteet ovat usein niin heikkoja, että muutama harmiton sana, josta he ovat hiukan eri mieltä, riittää rikkomaan heidän sosiaaliset siteensä ja lojaliteettinsa. Muslimien ryhmissä usein edes terrori-iskut tai oikeastaan yhtään mikään muukaan ei riitä rikkomaan heidän sosiaalisia siteitään tai lojaliteettejaan. Suurelta osin tämän syyn takia heidän ryhmänsä ovat niin voimakkaita. Niin kauan kuin perussuomalaiset / suomalaiset heittelevät pienimmistäkin syistä toisiaan susien syötäväksi, meistä ei ole liberaalin ideologian, maahanmuuton ja monikulttuurisuusideologian vastustajiksi. Me tarvitsemme voimakkaampia sosiaalisia siteitä, ja suurempaa ja kestävämpää lojaliteettia omiamme kohtaan. Jo pelkästään näiden syiden vuoksi vahvistan sosiaalisia suhteitani Immoseen entisestään, ja puolustan sitä, että hän saa jatkaa toimintaansa perussuomalaisten joukossa.

markku palonen

1.Ruotsinvallan aikana nosti ruotsin kuningas maavuokrat niin korkeiksi että osa suomalaisista joutui myymään maansa ,joita sitten ruotsi lahjoitti omille alaisilleen.

2.Suomi maksoi velkansa USA:lle, Neuvostoliitolle , myös kustannukset nälkävuosista ja sisällissodasta.

3.Sitten Suomelta leikattiin 1945 setelit ,mutta ei rahalaitoksilta tai esim. tehtailta, vaan taas veronmaksajilta.

4.Suomen pankit veronmaksajat pelastivat -90 luvulla

5.Sitten Suomi oli pelastamassa EU:n myötä ,Saksan, Ranskan jne. pankit.

6. Nyt Kreikkaa pelastettaessa, suurin osa rahasta menee Kreikan pankeille ja maailman suurpääomille.

7. Aikoinaan kun Eurooppalaiset ryöstivät Afrikan siirtomaita ( joissa Suomi ei ole ollut mukana koskaan ) Olisi pitänyt myös olla sääntö vastuusta ko. siirtomaiden tulevaisuuksista, Nyt Suomi maksaa taas.

En yhtään ihmettele että sanat kovenevat ja sitten sen jälkeen teot.

25.7-15 Turun sanomat kirjoitti artikkelin Jutta Zilliacusta jossa hän kertoo olevan tasa-arvon puolustaja, mutta Jutan tasa-arvo tuntuu olevan hieman puolueellinen. Perussuomalaisia ei olisi saanut ottaa hallitukseen, vaikka kansa antoi 2015 eduskuntavaaleissa n. 520000 ääntä.

Hän väittää persuja sekä epähumaaneiksi ja puhuvat kuolemanrangaistuksista sekä ovat vihamielisiä maahanmuuttajia ja kielivähemmistöja kohtaan.Veikko Vennamo kirjassaan kulissien takaa kertoo.

" Ruotsinkielistä yläluokkaan kuuluva entinen kansanedustaja Jutta Zilliacus levitteli ainakin eräällä eduskunnan maksamalla matkallaan Yhdistyneiden Kansakuntien päämajassa New Yorkissa käsitystä ,että suomessa vain ruotsia puhuvat ovat sivistyneitä. Suomenkieliset ovat moukkia. Tämä herätti YK:ssa hämmästystä muiden kansallisuuksien edustajien keskuudessa".

Tämäkö on tasa-arvon puolustamista Suomessa, kun rahat matkustamiseen on tullut veronmaksajilta.

Monikulttuuri on vain ihmiseläimen yksi tapa toimia väärin ,Mikään muu eläin ei toimi näin.

Turkulainen persu.

markku palonen

Ilmeisesti taas pyritään kääntämään huomio pois Kreikasta ja EU:n sääntöpoikkeamisista kun Portugal on liittymässä konkurssimaiden jonoon ,johon on Suomikin matkalla.
Sanat eivät vahingoita vaan teot. Joka yksilöllä pitää olla sanan-ja mielipiteen vapaus, oli hän sitten valkoinen tai musta , mutta jos sananvapautta rajoitetaan jää sen taakse paljon väärinkäsityksiä joita voidaan käyttää myöhemmin syyttömiä vastaan.
Ei tunnu vaan avautuvan suomalaisille eikä maahanmuuttajille avoimuuden periaate.
Turun persu

markku palonen

Näin mennään suoraan suohon. Maa on täysin lamassa ja kiinnitetään vain huomio jonkin yksittäisen kansanedustajan sanomisiin, Joku ihmeen henna Virkkunen on kiinnostunut jostain perussuomalaisen sanomisesta ja maassa saavutetaan 100 miljardin velka onko koko poliittinen eliitti seonnut. Nämä pykälänikkarit Virkkusen ym. pitäisi heivata pois ja alkaa hoitaa asioita jotka todella vaikuttaa Suomen talouteen,olen aivan tuohduksissani miten asioita hoidetaan Suomessa, tässä on meno täysin sekamelska eikä tajuta mikä ero miljardien ja jonkun yksityisen edustajien sanoilla jonka voi pyyhkäistä olankohautuksella. Hullujako politiikot olevat .Menkää töihin jotta voisitte elää reaalimaailmassa

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jotenkin tässä näyttää sekoittuvan joukko eri asioita yhdeksi puuroksi, jolle annetaan yksi leima: "Muukalaisviha".

Näitä eri asioita ovat esim: "Elintasomaahanmuutto", turvapaikan myöntäminen, kotiuttaminen, sopeutumisvaikeudet, ghettoutuminen, rikollisuus, sosiaaliturvan väärinkäyttö, jne.

Vanhan sanonnan mukaan, "ei se hullu ole joka pyytää vaan se, joka maksaa".

Muukalaisvihan sijaan tikun nokkaan pitäisi nostaa kansanedustajat, jotka ovat siis niitä "hulluja", jotka maksavat. Ehkä kansa on kuitenkin ansainnut edustajansa, eli ellei kelpaa, pitää äänestää seuraavalla kerralla oikein.

Toimituksen poiminnat