Politiikan hiekkalaatikolla - ajatuksia Lepakkoluolan uumenista

Poliittinen lastenmurha

5 päivää, 70 kuoroa, 1800 esiintyjää, 6 maata. Vaasan Kuorofestivaalit tarjoavat jo 22. kerran upean paletin kotimaisia ja kansainvälisiä kuoroja ja lauluyhtyeitä. Kaupunkimme on jälleen täyttynyt iloisesta ja yhteisöllisestä musiikin meiningistä. Tänään illalla pääsin festarin puitteissa mukaan paikallisen taiteilijan 40-vuotisjuhlaan. 'Tuon monta kukkaa sulle', 'Ilta skanssissa' ja monen muun koskettavan kappaleen päätteeksi kolme kuoroa ja melkein satapäinen yleisö lauloi Finlandia-hymnin. Kappale toi Korsukuoron tavoin kyyneleet moniin silmiin.

Oi, Suomi, katso, sinun päiväs' koittaa,
Yön uhka karkoitettu on jo pois,
Ja aamun kiuru kirkkaudessa soittaa,
Kuin itse taivahan kansi sois'.
Yön vallat aamun valkeus jo voittaa,
Sun päiväs' koittaa, oi synnyinmaa.

Oi, nouse, Suomi, nosta korkealle,
Pääs' seppelöimä suurten muistojen.
Oi, nouse, Suomi, näytit maailmalle,
Sa että karkoitit orjuuden,
Ja ettet taipunut sa sorron alle,
On aamus' alkanut, synnyinmaa.

Palan kurkkuun saa myös aluelehtemme Pohjalaisen uutisointi, joka päivä päivältä muuttuu entistä hullummaksi. Tänään rakennepaketit ja kehysriihet leikkauttaisivat yli 300 miljoonaa euroa toisen asteen koulutuksesta. Kun kymmenvuotiaat tyttölapset koulutappelussa kannustavat mukiloijia ”TAPA SE, TAPA SE” -huudoin, täytyy vastuullisten aikuisten ihmisten viimeistään herätä siihen todellisuuteen, jota jatkuvat säästöt, lomautusuhat ja opettajien pätkätyösuhteet luovat. Tärkeämpää tässä yhtälössä ei voi enää olla virkamiesten ja päättäjien jatkuva ketkuilu ja oman edun tavoittelu.  

Eurovaalien ennakkoäänestys alkoi eilen, ja viimeinen äänestyspäivä on sunnuntaina 25.5.2014. Ääni uurnaan terveelle Euroopalle ja itsenäiselle, suomenkieliselle Suomelle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat