Politiikan hiekkalaatikolla - ajatuksia Lepakkoluolan uumenista

Hullu maailma

  • vaasanvammaisneuvosto.blogspot.fi
    vaasanvammaisneuvosto.blogspot.fi

Sain viikko aikaa taaksepäin tilaisuuden haastatella saattohoitoa työkseen tekevää sairaanhoitajaa. Ihmistä, joka seuraa läheltä kuolemaa ja kuolevia. Niitä viimeisiä hetkiä, jolloin pintaan nousee ahdistus tekemättömistä ja sanomatta jääneistä asioista. Sitä viimeistä hetkeä ennen kuin kaikki ihmisyys katoaa ja jäljelle jää vain tyhjä kuori.

Elämä on nykyisellään jatkuvaa suorittamista, sanoi hän. Totta. Lapsi ahdetaan pienestä iästä lokeroivaan suoritusputkeen, jossa ihmiset kiireellä kouluttautuvat, rakentavat, tekevät lapset ja antavat työn, teollisuuden ja keinotekoisten markkinavoimien imeä loputkin mehut. Vähempikin riittäisi, hän jatkoi. Niin. Vähempikin riittäisi rauhalliseen ja tasapainoiseen elämään. Terveeseen ja onnelliseen tulevaisuuteen.

--

Neo-vasemmistolainen. Viherpesijä. Korkeakoulutettu tekoporvari. Näiksikin luokitettu, mutta ennen kaikkea silti tavallinen suomalainen ihminen, joka lapsesta asti on kasvatettu yhteisöllisyyteen ja tarttumaan tuumaan, toimeen ja työntekoon. Kantamaan vastuun itsestä ja toisista. Ymmärtämään lamavuosien työläisperheen lapsena elämän todelliset arvot, ruuan ja rakkauden. Arvostamaan mennyttä ja menneitä, tulevaa ja tulevia sukupolvia.

Päivä päivältä maailma ja maailman meno tuntuu entistä hullummalta. Kuntaliiton tiedonannon mukaan Pohjanmaan maakunnassa oli viime vuoden lopussa velkaa 2738 euroa per asukas. Nousua edellisvuodesta kolmesataa euroa. Samaan aikaan Vaasan surkeaa 24,5 miljoonan alijäämäistä tulosta katetaan esimerkiksi varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnan vuoden 2014 talousarviosta karsittavalla 1 139 420 eurolla.

--

Pohjalainen huutaa punaisena, kun lapset ja nuoret ja koulujen ja päiväkotien henkilökunta kärsivät. Säälittävää ja surullista. Äärimmäisen surullista. Tavallisena ihmisenä on välillä hyvin vaikea ymmärtää, mihin kaikki se raha oikein katoaa. Huonoja päätöksiä ei ole pakko tehdä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat